Wie ben ik?

  • Tim Dierynck
  • °1988, Izegem
  • Advocaat, master in de rechten  (2011 KUL)
  • Specialisatie: bouw- en ondernemingsrecht
  • Jarenlange ervaring als advocaat in West-Vlaanderen
Essentialia

Het advocatenkantoor

Advocatenkantoor Dierynck is een snel groeiend kantoor dat een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd in Kortrijk en omstreken. Dit heb ik bereikt dankzij een sterke specialisatie in het bouwrecht, ondernemingsrecht en sportrecht. Bij mij staat een menselijke aanpak van de cliënt en zijn probleem altijd centraal. 

Het kantoor is multidisciplinair en gaat graag een juridische uitdaging aan. Ik ga bewust voor een persoonlijke aanpak waar jouw zaak persoonlijk behandeld wordt en je nooit lang moet wachten op een antwoord op je vragen.

Ik vind het evenzeer belangrijk om transparante en eerlijke tarieven te hanteren. Ik communiceer hier dan ook vooraf zo duidelijk mogelijk over. 

Het kantoor is gevestigd te Lendelede en staat cliënten van West-Vlaanderen en bij uitbreiding heel Vlaanderen bij. Het is altijd mogelijk om na afspraak langs te komen op het kantoor als je een persoonlijk gesprek wil over jouw zaak of probleem.

 

Mijn carrière als advocaat in West-Vlaanderen

Na het behalen van mijn master in de rechten met een doorgedreven specialisatie in economisch recht en strafrecht aan de KU Leuven, begon ik mijn stage in de advocatuur onder begeleiding van Meester Rik Honore. Dankzij deze autoriteit in bouwrecht in Kortrijk heb ik mijn specialisatie verder uitgediept en mij ontpopt tot een sterke allround advocaat met een grondige kennis in het bouwrecht en ondernemingsrecht. 

Hierna werkte ik nauw samen met Meester Frank Vanden Berghe. In deze periode heb ik mijn specialisatie aangevuld met het omgevingsrecht. Deze rechtstak is nauw verbonden met het bouwrecht. Dankzij deze kennis in stedenbouw en ruimtelijke ordening zijn ook complexe bouwrecht zaken bij mij in goede handen.

Na enkele leerrijke jaren bij advocatenkantoor Uniqum en het kantoor van Randall Huysentruyt begon ik op 1 januari 2020 mijn eigen kantoor: Advocaat Tim Dierynck, gelegen in Kortrijk met een bijkantoor in Lendelede. Op die manier ben ik mijn volledige carrière als advocaat in West-Vlaanderen actief.

 

Mijn visie

Ik wil voor mijn cliënten zowel advocaat als raadsheer zijn. Advocatuur is voor mij luisteren naar de problemen van cliënten en daar een juridische oplossing aanknopen die past binnen het budget en de noden en wensen van de cliënt. 

In mijn advocatenkantoor staat eerlijk en persoonlijk advies voorop. Ik geef altijd een passend juridisch advies op de specifieke situatie van de klant. Omdat transparantie en efficiëntie centraal staan bij mij, communiceer ik hoofdzakelijk telefonisch of elektronisch. Hierdoor krijgt de cliënt altijd een snel en gepast antwoord op de vragen.

Recht hoeft niet overdreven duur te zijn. Mijn advocatenkantoor zet zich in om de kosten voor een dossier zo laag mogelijk te houden. Dit doe ik door overbodige verplaatsingen te vermijden, en transparant te communiceren over vaste tarieven en mogelijke extra kosten door acties van de tegenpartij.

 

Personalia

Ik ben gehuwd en heb drie kinderen. In het verleden heb ik gevoetbald bij Hulste Sportief, SV Ingelmunster, Sporting West Harelbeke en OMS Ingelmunster. Vandaag volg ik het voetbal nog steeds van dichtbij, maar ondertussen heb ik ook de liefde voor de koersfiets en mountainbike ontdekt.

U heeft een case waar ik u kan in bijstaan? Contacteer ons.