Advocaat bouwrecht - Regio Kortrijk

Advocatenkantoor Dierynck heeft een doorgedreven specialisatie in het bouwrecht en het vastgoedrecht. Dankzij onze centrale ligging te Lendelede kunnen wij u in heel West-Vlaanderen en Vlaanderen bijstaan indien u juridische bijstand nodig heeft. 

Wanneer u een woning bouwt, wordt u vaak geconfronteerd met onverwachte problemen. Een bouwheer die niet op tijd betaalt. Een aannemer die slecht werk levert of zelfs niet komt opdagen. Ook gebeurt het vaak dat het architectenbureau een fout maakt. 

Dankzij mijn specialisatie als advocaat in bouwrecht en mijn efficiënte werkwijze kan ik toegespitst advies verlenen om jouw rechten optimaal te verdedigen. 

Mijn advocatenkantoor heeft een uitgebreide ervaring in bouwgeschillen van zowel particuliere als commerciële aard. Ook bij geschillen in het vastgoedrecht - zoals problemen met de huurder of verhuurder  - kan ik u bijstaan. 

Heeft u een juridisch conflict of een vraag gerelateerd aan het vastgoedrecht of bouwrecht? Neem gerust contact met me op via het onderstaande contactformulier. Het is ook mogelijk om me telefonisch te bereiken op 051 42 30 46. U kunt ook een consultatie inplannen in ons advocatenkantoor te Lendelede. 

Advocatenkantoor Dierynck: Specialist in vastgoed- en bouwgeschillen

Ons kantoor kan u in alle aspecten van het bouwrecht of vastgoedrecht bijstaan. Hieronder vindt u een lijst met specifieke juridische materies waarin wij extensieve ervaring hebben. 

Gebreken in het werk van de aannemer of architect

Een van de meest voorkomende problemen waarmee particulieren en ondernemingen te maken krijgen zijn slecht afgeleverde werken van een aannemer, al dan niet mede door een fout van de architect. 

Mijn advocatenkantoor heeft een sterke specialisatie in geschillen met de aannemer of architect. Ook als er meerdere (onder)aannemers aan uw project hebben gewerkt kunnen wij vanuit onze positie als advocaat bouwrecht helpen met de ingebrekestelling en om de schade te verhalen.

Ook wanneer u ernstige gebreken vaststelt jaren na de oplevering van de werken,  kunt u rekenen op onze expertise om de juiste juridische stappen te ondernemen.  

Vragen en geschillen rond huur en verhuur

Bent u verhuurder of huurder? Een juridisch conflict is nooit veraf. De waarborg wordt niet terugbetaald of er is schade aan het verhuurde goed. Mijn advocatenkantoor kan op een laagdrempelige manier helpen om uw rechten hard te maken tegen een betaalbare prijs. 

Heeft u juridisch advies nodig rond een van deze materies? Mijn advocatenkantoor kunt u vertrouwen om uw belangen tot het uiterste te verdedigen. U kunt ons eenvoudig bereiken via de contactpagina. 

Welke bouwrecht en vastgoed problemen komen vaak voor?

Mede-eigendom: Een appartement of een woning in mede-eigendom hebben met andere personen brengt zowel rechten als plichten met zich mee. In bepaalde gevallen voldoet een van de partijen niet aan zijn plichten, bijvoorbeeld in het meebetalen in de kosten. Soms vallen de gemeenschappelijke lasten hoger uit dan u dacht en wil u deze betwisten. Ons kantoor heeft de nodige ervaring om u bij te staan.

Burenhinder: Meestal kunt u uw buren niet kiezen. Het is mogelijk dat er onenigheid ontstaat tussen het onderhoud van de gedeelde afsluiting, of dat de erfdienstbaarheden  niet gerespecteerd worden. Ik kan u zowel in de rechtbank als in het kader van een bemiddeling bijstaan om uw belangen te verdedigen. 

Betwisting van een koopovereenkomst: Bevat de koopovereenkomst onduidelijke of onrechtmatige bepalingen? Zijn de afspraken niet duidelijk vastgelegd, of wil de koper afstand doen van de koop? Advocaat Dierynck heeft de expertise om uw geschil tot een goed einde te brengen. 

Bouwvertragingen: Loopt de oplevering van de werf vertraging op en maakt u daardoor onvoorziene kosten (hotelovernachtingen) of loopt u inkomsten mis (verhuur)? Ik kan u bijstaan met passend juridisch advies om een vergoeding te krijgen. 

Failliet aannemer of architect: Is uw aannemer of architect failliet en heeft u al een voorschot betaald? Dan bent u een mede-schuldeiser bij de vereffening van de schulden. Ik zorg ervoor dat u zoveel mogelijk van de betaalde som terugziet. 

Bouwgebreken: Zijn er fouten gebeurd tijdens de bouw van uw woning? Vertoont uw handelspand? In sommige gevallen kunt u zelfs jaren na de vaststelling aanspraak maken op een schadevergoeding. 

Bouwovertredingen: Heeft uw aannemer een bouwovertreding begaan die  hersteld moet worden? De kosten die daarmee gepaard gaan kunnen in veel scenario's verhaald worden op de aannemer en/of de architect. Mijn advocatenkantoor heeft een uitgebreide specialisatie omtrent de aansprakelijkheid van aannemers en architecten. 

Wordt u geconfronteerd met een van deze conflicten, of heeft u een ander juridisch geschil? Bel uw advocaat bouwrecht en ondernemingsrecht op het nummer 051 42 30 46 of vul hieronder het contactformulier in! Het is ook mogelijk om na afspraak langs te komen op het advocatenkantoor te Lendelede. 

 

U heeft een case waar ik u kan in bijstaan? Contacteer ons.