BNI Gulden Sporen Kortrijk

BNI Gulden Sporen Kortrijk

BNI (Business Network International) is de grootste zakelijke netwerkorganisatie ter wereld in haar soort. Wereldwijd komen elke week meer dan 270.000 ondernemers samen om te netwerken en goede praktijken uit te wisselen. In West-Vlaanderen zijn er 14 chapters.

De filosofie van BNI is gebaseerd op ‘geven loont’. Door wekelijks samen te komen en je bedrijf of onderneming voor te stellen, wordt er vertrouwen opgebouwd tussen de leden. Dit vertrouwen is essentieel om elkaar te kunnen aanbevelen bij je eigen netwerk. Door eerst zelf andere leden aan te bevelen en je eigen netwerk open te stellen, zullen de andere leden ook jou aanbevelen en voor meer werk en omzet zorgen.

1 lid per beroepsgroep

Essentieel binnen BNI is het feit dat er beroepsexclusiviteit is. Van elke beroepscategorie kan slechts één iemand lid zijn binnen het chapter. Zo wordt iedereen ook verzekerd dat alle aanbevelingen uit een beroepscategorie ook effectief naar die bepaalde persoon doorstromen.

Van nieuw lid tot chapterdirecteur

Zelf ben ik sinds september 2018 lid van BNI Gulden Sporen uit Kortrijk. Elke week komen we op dinsdag van 7u tot 8u30 samen in Maelstede in Kuurne. BNI heeft me enorm geholpen om mijn eigen omzet te doen groeien. Tegelijk werd mijn netwerk verruimd en leerde ik nieuwe mensen kennen. Gezien ik frequent word aangesteld als curator en bewindvoerder heb ik regelmatig vakmensen nodig om mij bij te staan in het beheer van faillissementen of bewindvoeringen.

Ondertussen ben ik binnen ons chapter doorgegroeid tot chapterdirecteur. Die taak houdt in eerste instantie in dat ik de wekelijkse vergadering leid volgens de door BNI ontwikkelde gestructureerde agenda. Daarnaast stuur ik samen met de lidmaatschapscoördinator en de secretaris-penningmeester het chapter aan en houd ik nauwgezet onze doelstellingen in het oog.

BNI is voor iedere ondernemer een aanrader. Ik nodig jullie dan ook graag uit om eens op bezoek te komen en te ervaren wat BNI voor jou zou kunnen betekenen.

Advocaat Tim Dierynck | BNI Gulden Sporen Kortrijk